Yentl Feenstra

De uitkomst van dit experiment móet je even zien

Wij zijn dol op de Franse frietjes van McDonald’s. Of we ze nu bij een menu krijgen of los bestellen: we peuzelen ze allemaal op. Het liefst bestellen we dan ook een grote portie. Maarre, als je slim bent, denk je de volgende keer twee keer na voordat je dit doet. We vertellen je waarom. 

Grote versus medium friet

De ‘Snackspert’ van Instagram, Eke Bosman, kwam na een experiment dat hij deed tot de conclusie dat je voortaan beter niet blindelings een grote friet kunt bestellen bij McDonald’s. Het verschil tussen een medium of large portie is namelijk kleiner dan je denkt. Om dit te testen bestelde hij een medium en een grote friet bij de McDonalds en besloot ze vervolgens individueel te wegen. Wat bleek?  Een medium patatje (€ 2,85) woog 116 gram, en een grote portie (€ 3,25) 130 gram. Een verschil van 14 gram, ofwel een schrale 10 frietjes meer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eke Bosman (@snackspert)

Niet de bedoeling

Buiten zijn vele volgers, ging het experiment van Snackspert ook aan de McDonald’s niet zomaar voorbij. De fastfoodketen reageerde via Instagram onder het filmpje: “Onze porties Franse frietjes worden handmatig gevuld door onze crew, daarom kan het soms iets verschillen. Een portie medium friet hoort 114 gram te bevatten, een grote portie 150 gram.” Volgens de Mac is het dus gewoon een foutje en was de grote portie friet die ene keer onvoldoende gevuld. Welk formaat bestel jij voortaan?

Lees ook: Wist jij dit al over de Franse frietjes van McDonald’s?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Instagram @snackspert | Beeld: Pexels