Ingrediënten
  • 500 gram pasta, naar keuze
  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 100 gram kastanjechampignons (of een paddenstoelenmix)
  • 100 gram oesterzwam (of een paddenstoelenmix)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter ongeklopte slagroom
  • 150 gram spinazie
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
Dorien Ypma
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram pasta, naar keuze
  • 600 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 100 gram kastanjechampignons (of een paddenstoelenmix)
  • 100 gram oesterzwam (of een paddenstoelenmix)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter ongeklopte slagroom
  • 150 gram spinazie
  • 110 gram Parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Hello autumn!

Nu het herfstseizoen weer van start is gegaan, is het ook weer tijd voor heerlijke herfstrecepten. Met déze romige pasta met kip en herfstchampignons haal je de herfstsferen helemaal in huis. Enne, er zit ook lekker veel knoflook in. Wie ga jij verrassen met dit recept?

Zo maak je romige pasta met kip, herfstchampignons en veel knoflook

  • Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
  • Maak de champignons schoon en snijd in reepjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip en een beetje zout en peper naar smaak toe. Bak de kip vervolgens goudbruin gaar en leg daarna opzij in een andere kom of schaal.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie en de ui toe aan de gebruikte koekenpan en roer het ongeveer 1 tot 2 minuten door elkaar.
  • Nu kunnen de champignons en knoflook toegevoegd worden. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, tijm en peper en zout. Meng het goed door elkaar om het op smaak te brengen.
  • Voeg de kippenbouillon en slagroom toe aan de koekenpan en meng het geheel door elkaar.
  • Breng het mengsel even aan de kook en voeg daarna de pasta toe.
  • Kook de pasta volgens het aantal minuten op de verpakking en roer regelmatig om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Let op: de kooktijd kan in dit recept iets langer zijn, omdat het niet in water wordt gekookt.
  • Wanneer de pasta gaar is, voeg je de spinazie en de gebakken kipblokjes toe. Roer totdat de spinazie volledig geslonken is.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe aan het geheel en meng door elkaar, tot er een gladde saus ontstaat.
  • Serveer de romige pasta op borden en maak het af met overige Parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees lekker: Hello november! Dit zijn de állerlekkerste producten van de maand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock