Zo maak je de biscuit:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter.
  • Klop met een mixer de eiwitten tot ze luchtig zijn. Voeg daarna de helft van de suiker toe en klopt dit tot stijve pieken vormen.
  • Klop de eidooiers met een garde au bain-marie schuimig. Meng de eidooiers daarna door het eiwit en roer de bloem en boter erdoor.
  • Vet een vierkant bakblik in en beleg dit daarna met bakpapier. Schenk het beslag in het bakblik en zet het blik daarna voor 15 minuten in de oven. Haal je biscuit daarna uit de vorm en snijd het in de lengte doormidden zodat je twee grote vierkante plakken hebt. Laat het daarna afkoelen.

Zo maak je de botercrème:

  • Snijd het vanillestokje doormidden in de lengte en schraap met een mes het vanillemerg eruit.
  • Zet een pannetje op het vuur en schenk hier de melk in. Doe het vanillemerg erbij en de helft van de suiker en breng de melk aan de kook.
  • Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker. Klop dit tot de suiker is opgelost en roer de bloem er daarna door.
  • Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk het mengsel daarna terug in de pan. Roer dit goed door.
  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het daarna nog 5 minuten op laag vuur staan.
  • Spoel een bakplaat af met koud water en schenk de room erop en dek het af met plastic folie. Laat het goed afkoelen.
  • Doe de boter in een kom samen met de poedersuiker en klop dit luchtig. Meng daarna de afgekoelde room erdoor.
  • Pak de twee cakebiscuits er weer bij en besmeer een laag biscuit met de frambozenjam en de andere plak met de botercrème. Houd een beetje botercrème apart, dit heb je later nodig.
  • Leg daarna de biscuit met botercrème en frambozenjam op elkaar en besmeer de bovenkant van de biscuit met de achtergehouden crème. Zet het biscuit daarna voor minsten twee uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
  • Snijd het biscuit daarna in 12 rechthoeken. Dit doe je het beste door het vierkante biscuit eerst door midden te snijden en door daarna uit beide helften zes stukken te snijden.

Zo maak je de marsepein:

  • Maal de amandelen fijn in een keukenmachine en voeg de poedersuiker toe. Roer dit door elkaar en meng daarna het eiwit en rozenwater door de amandelen. Haal dit daarna uit de keukenmachine en kneed het marsepein met je handen.

Zo maak je de mergpijpjes af:

  • Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde op een marmeren plaat of op iets anders waarop de chocolade goed kan afkoelen. Wanneer de chocolade wat kouder aanvoelt, schep je dit door de resterende chocolade. Meng de twee goed door elkaar.
  • Bestuif je aanrecht met wat poedersuiker en rol de marsepein tot een rechthoekige plak. Snijd er banen uit die om het biscuit passen. Gebruik het marsepein om het biscuit de bekleden. Smeer de uiteindes in met een beetje water om ze aan elkaar vast te plakken.
  • Dompel de uiteindes van de mergpijpjes in de chocolade en laat ze daarna uitharden.

Meer Hollandse lekkernijen proberen? Maak dan ook eens: 

Bron: 24 Kitchen. Beeld: Videostill YouTube Lekker smikkelennn