Ingrediënten
  • 1 blikje tonijn (160 gram), uitgelekt
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 1 eetlepel Amerikaanse fritessaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 2 roggebroodjes
  • 1 tomaat
  • 1/2 avocado
  • 4 eetlepels groene pesto
Esther Reitsema
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 blikje tonijn (160 gram), uitgelekt
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 1 eetlepel Amerikaanse fritessaus
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 2 roggebroodjes
  • 1 tomaat
  • 1/2 avocado
  • 4 eetlepels groene pesto

Een knapperige sandwich met tonijn en avocado

Natuurlijk, een boterham met kaas fungeert prima als lunch. Maar soms wil je als middageten iets dat je smaakpupillen nét wat meer prikkelt en je maag wat meer vult. Het liefst ook nog eens iets dat voedzaam is. En guess what: wij hebben daar het perfecte recept voor. Deze tunacado (een broodje met tonijn en avocado) is om je vingers bij af te likken!

Zo maak je de tunacado:

  • Meng de tonijn samen met de kappertjes, fritessaus, mayonaise, dille en zout en peper in een keukenmachine of mix het met de handmixer.
  • Snijd de tomaat in plakjes en bestrooi deze met wat zout om te voorkomen dat het broodje zompig wordt van het vocht uit de tomaat.
  • Snijd de avocado in smalle plakjes.
  • Rooster het broodje in een grill of in een broodrooster totdat het knapperig aanvoelt.
  • Snijd het broodje doormidden en smeer op beide kanten een laagje pesto.
  • Leg dan de tonijnsalade op de onderste helft van het broodje en leg daar bovenop de plakjes avocado en de tomaat.
  • Leg de bovenste helft bovenop het broodje en druk deze goed aan.
  • En klaar is je heerlijke, gezonde lunch. Smullen maar!

Lees ook: Recept: overheerlijke burritobowl

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Culy | Beeld: Unsplash, Anto Meneghini