Ingrediënten
  • 225 gram spaghetti
  • 55 gram (on)gezouten boter
  • 5 eetlepels pompoenpuree
  • 120 milliliter ongeklopte slagroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat, naar smaak
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • Pompoenpitten
Dorien Ypma
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram spaghetti
  • 55 gram (on)gezouten boter
  • 5 eetlepels pompoenpuree
  • 120 milliliter ongeklopte slagroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Nootmuskaat, naar smaak
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • Pompoenpitten

Hmmm…

Het herfstseizoen is inmiddels in volle gang en dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijke herfstrecepten. Heb je zin in een makkelijk en snel gerecht dat helemaal past bij deze tijd van het jaar? Kies dan deze verrukkelijke pompoen alfredo pasta. Een eenvoudig en gezellig gerecht om de herfst goed te beginnen.

Zo maak je pompoen alfredo pasta

  • Smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en kook het ongeveer 3 tot 5 minuten, tot de boter een beetje bruin begint te worden.
  • Zet het vuur laag en roer 2 minuten door de boter zodat het af kan koelen.
  • Meng langzaam de pompoenpuree erdoorheen. Verhoog het vuur en roer voortdurend tot de saus dik genoeg is.
  • Meng vervolgens de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Wees voorzichtig met de nootmuskaat, want dit geeft een intense smaak.
  • Kook de spaghetti (of een andere pasta) volgens de verpakking.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pompoen alfredo saus en roer tot alles goed gemengd is.
  • Serveer de pompoen alfredo pasta in ondiepe kommen of borden en garneer het met Parmezaanse kaas en zwarte peper en pompoenpitten.
  • Eet smakelijk!

Tip: je kunt er ook kip of gebakken spekjes aan toevoegen om de pasta iets hartiger van smaak te maken.

Ook lekker: Recept: Indiase curry met pompoen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock