Ingrediënten
  • MACARONSCHELPEN:
  • 125 gram fijngemalen amandelmeel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 190 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte kleurstofgel
  • Halve theelepel vanille-extract
  • MACARON VULLING:
  • 125 gram witte glazuur
  • 6 chocoladekoekjes, fijngemalen
  • DECORATIE:
  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • Suikeroogjes
Dorien Ypma
1 uur en 50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • MACARONSCHELPEN:
  • 125 gram fijngemalen amandelmeel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 190 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte kleurstofgel
  • Halve theelepel vanille-extract
  • MACARON VULLING:
  • 125 gram witte glazuur
  • 6 chocoladekoekjes, fijngemalen
  • DECORATIE:
  • 100 gram gesmolten witte chocolade
  • Suikeroogjes

Een spooky recept…

Het is vandaag Halloween en dat betekent dat het tijd is voor échte Halloween snacks. Wil je dit jaar flink uitpakken en toffe hapjes maken? Probeer dan deze mummie macarons. Griezelig én smakelijk tegelijk. Yummy mummie!

Zo maak je mummie macaronschelpen

  • Meng in een kom de poedersuiker, het amandelmeel en een halve theelepel zout. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand tot een extra fijn mengsel. Zeef het mengsel door een fijne zeef in een grote kom.
  • Klop vervolgens in een vetvrije kom het eiwit en een halve theelepel zout met een mixer, gedurende 5 minuten tot er zachte pieken ontstaan.
  • Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop tot het volledig is opgenomen. Doe dit ongeveer 5 minuten tot er stijve pieken ontstaan. Tip: het losgeklopte eiwitmengsel is goed van structuur, wanneer je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat er iets uitvalt.
  • Voeg het vanille-extract en de witte kleurstof toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg voorzichtig met een spatel ongeveer 1/3 van het gezeefde amandelmengsel per keer toe aan het losgeklopte eiwitmengsel. Blijf na het toevoegen van het laatste amandelmengsel het macaronbeslag mengen totdat je een cijfer 8 kunt maken in het mengsel met een spatel.
  • Verdeel het macaronbeslag in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Spuit het beslag in rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het is aan jou hoe groot je de mummie macarons wilt maken. Tip: om macarons te maken met allemaal dezelfde grootte, is het slim om rondjes te tekenen op het bakpapier of gebruik te maken van een speciale macarons bakmat.
  • Tik voorzichtig zo’n 5 keer met de bakplaat op het aanrecht om eventuele luchtbellen te voorkomen.
  • Laat de macarons ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan, totdat ze een beetje droog aanvoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
  • Bak de macarons gedurende 15 tot 17 minuten af, tot de schelpen goed gerezen zijn en de macarons niet meer aan het bakpapier blijven plakken. Laat de macarons goed afkoelen.

Zo maak je mummie macaron vulling

  • Meng in een middelgrote kom het glazuur en de gemalen koekjes tot het goed gemengd is. Verdeel het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Sprenkel vervolgens de gesmolten witte chocolade kriskras over de macaronschelpen, zodat de macarons op mummies gaan lijken. Voeg 2 suikeroogjes toe aan één helft van een macaronschelp. Wacht ongeveer 5 tot 10 minuten, zodat de chocolade is uitgehard.
  • Spuit de macaron vulling op de platte kant van een macaronschelp zonder suikeroogjes. Leg vervolgens een macaronschelp mét suikeroogjes erbovenop. Herhaal dit met de resterende macaronschelpen en vulling.
  • Geniet én griezel ervan!

Ook lekker: Halloweensnack: hotdog mummies met honing-mosterddip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock