Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE
  • 265 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels maanzaad (optioneel)
  • 115 gram boter
  • 265 gram suiker
  • 3 citroenen, rasp van de schil
  • 125 milliliter citroensap
  • 3 eieren
  • VOOR HET GLAZUUR
  • 60 milliliter melk
  • 130 gram poedersuiker
  • BENODIGDHEDEN
  • Cakevorm van 10 x 25 centimeter
  • Bakpapier
Ruth Stuut
1 uur + 15 minuten min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CAKE
  • 265 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels maanzaad (optioneel)
  • 115 gram boter
  • 265 gram suiker
  • 3 citroenen, rasp van de schil
  • 125 milliliter citroensap
  • 3 eieren
  • VOOR HET GLAZUUR
  • 60 milliliter melk
  • 130 gram poedersuiker
  • BENODIGDHEDEN
  • Cakevorm van 10 x 25 centimeter
  • Bakpapier

Lekker fris en super simpel!

Met cakes is er eindeloos veel variatie mogelijk. Van een lekker romige cake met chocolade tot een herfstige cake met kaneel, je kan het zo gek niet bedenken. Deze heerlijke frisse cake met citroen en maanzaad is een onweerstaanbaar lekker recept en nog eens gemakkelijk te maken ook!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het maanzaad in een kom, en zet dit eventjes weg als je verder gaat met de rest van het recept.
  • Klop de boter luchtig samen met de suiker en het citroenrasp, doe dit ongeveer twee minuten. Hierdoor zal de cake lekker luchtig worden.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een glad mengsel.
  • Doe vervolgens een scheutje van de melk erbij en schep met een spatel om. Volg met een schepje van de droge ingrediënten en schep opnieuw om, tot het beslag goed is gemengd. Doe daarna een scheut van het citroensap erbij en schep om. Herhaal deze stappen tot deze afgemeten ingrediënten op zijn.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • Giet het beslag van de citroencake in de bakvorm, en zet één uur in de oven. Houdt de cake tussendoor goed in de gaten, en haal de cake er desnoods eerder uit als hij goudbruin is.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.
  • Meng de poedersuiker met citroen en melk in een kommetje voor het glazuur.
  • Giet zodra de citroencake is afgekoeld het glazuur eroverheen.
  • Je kan de cake decoreren met extra citroenrasp.
  • Voor een extra touch of variatie kan je ook lavendel over de cake strooien!

Ook lekker: Recept: deze heerlijke frozen yoghurt bars zitten vol fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock