Ingrediënten
  • VOOR DE JALAPEÑO SAUS
  • 80 milliliter zure room
  • 1 jalapeño, fijngehakt
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • VOOR DE WRAPS
  • 12 bevroren rösti
  • 5 grote eieren
  • 1 eetlepel volle melk
  • 1 eetlepel boter
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 4 grote bloemtortilla's
  • 6 plakjes gekookt spek, fijngehakt
  • 90 gram geraspte Cheddar
  • 90 gram geraspte kaas naar keuze
  • Olie, voor pan
Sanne
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE JALAPEÑO SAUS
  • 80 milliliter zure room
  • 1 jalapeño, fijngehakt
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • VOOR DE WRAPS
  • 12 bevroren rösti
  • 5 grote eieren
  • 1 eetlepel volle melk
  • 1 eetlepel boter
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 4 grote bloemtortilla's
  • 6 plakjes gekookt spek, fijngehakt
  • 90 gram geraspte Cheddar
  • 90 gram geraspte kaas naar keuze
  • Olie, voor pan

Begin de dag goed met dit ontbijt

Begin de dag goed met een hartig ontbijtje! Ben jij geen zoetekauw en wil je ‘s ochtends goed én lekker ontbijten? Dan zijn deze knapperige ontbijtwraps zeker iets voor jou. Je bakt een goedgevulde wrap lekker knapperig en voegt daar (zelfgemaakte) romige jalapeñosaus aan toe. Overigens ook lekker als lunch!

Zo maak je de ontbijtwraps:

  • Begin met het maken van de romige jalapeñosaus. Klop in een kleine kom de zure room, limoensap, jalapeño en paprikapoeder door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Bak bevroren rösti volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de eieren en de melk in een grote kom en klop tot het schuimig wordt.
  • Smelt de boter in een middelgrote pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan. Laat het iets opstijven en zet het vuur dan lager.
  • Ga met een spatel of houten lepel door je eieren heen om er roerei van te maken. Breng op smaak met peper, zou ten bieslook. Haal van het vuur zodra de eieren naar wens zijn.
  • Verdeel de jalapeñosaus over het midden van elke bloemtortilla. Beleg met drie gebakken rösti, roerei, spek, cheddar en geraspte kaas.
  • Vouw de tortilla’s naar het midden dicht, waardoor plooien ontstaan. Draai de wrap vervolgens om, zodat de plooien zich aan de onderkant bevinden en hij dicht blijft.
  • Verhit een heel dun laagje olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak de tortilla’s goudbruin, zo’n 3 tot 5 minuten aan beide kanten. Herhaal bij alle wraps.
  • Snijd doormidden en serveer met een saus naar keuze.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dít is waarom je je ontbijt niet moet overslaan

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels