Ingrediënten
  • 300 gram farfalle (vlinderpasta)
  • 30 gram verse basilicum
  • 15 gram verse munt
  • 25 gram geroosterde pistachenootjes + extra ter garnering
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • Sap van 1/2 citroen
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels + 60 milliliter olijfolie
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • Snufje zout en peper
25 min.
4 pers.

Ideaal voor een doordeweekse dag

Er zijn van die gerechten die eigenlijk altijd wel kunnen. Vrijwel iedereen vindt ze lekker en ze gaan nooit vervelen. Pasta pesto is hiervan een goed voorbeeld. Deze farfalle met pesto, courgette en geroosterde pistachenootjes is de perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond. Je zet hem al binnen een half uurtje op tafel.

Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de farfalle met pesto, courgette en pistachenootjes:

  • Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de farfalle toe. Kook de pasta in 8 tot 10 minuten gaar. Giet af en vang hierbij één kopje van het kookvocht op.
  • Doe de basilicum, munt, pistachenootjes, citroenschil en -sap, parmezaanse kaas en twee eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine. Voeg 60 milliliter olijfolie toe in kleine porties, totdat je een romig sausje krijgt.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette hierin gaar. Dit zal 4 á 5 minuten in beslag nemen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de pesto en de gebakken courgette toe aan de pasta, samen met een half kopje van het kookvocht. Wanneer je de pasta nog iets romiger wil maken, voeg je nog 1/4 van het pastawater toe.
  • Serveer de pasta in diepe borden en garneer met wat blaadjes munt en basilicum, gehakte pistachenootjes en parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pasta kip-carbonara

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 300 gram farfalle (vlinderpasta)
  • 30 gram verse basilicum
  • 15 gram verse munt
  • 25 gram geroosterde pistachenootjes + extra ter garnering
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • Sap van 1/2 citroen
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels + 60 milliliter olijfolie
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • Snufje zout en peper