24 augustus 2020
Sanne
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 395 gram pizzadeeg
  • 4 eetlepels marinarasaus (of een andere tomatensaus)
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas
  • 12 plakjes pepperoni

Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig

Wafels en pizza: het klinkt misschien als een gekke combinatie. Toch is het de moeite waard om het te proberen. Deze pizzawafels hebben het beste van beide werelden. Deze hartige snack is ideaal voor de lunch, maar is ook leuk voor een verjaardag of bij de borrel. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pizzawafels:

  • Verwarm de wafelijzer voor en vet hem in.
  • Snijd het pizzadeeg in 8 gelijke stukken en druk elk stuk plat.
  • Leg 4 stukken deeg in de wafelijzer.
  • Verdeel een eetlepel tomatensaus over elk stukje deeg.
  • Strooi 25 gram mozzarella over de saus.
  • Maak de mini pizza af met 3 plakjes peperoni op elk stukje deeg.
  • Bedek de wafels met de 4 stukken deeg die je nog overhebt en sluit ze goed af.
  • Laat de wafels 3-5 minuten bakken in de wafelijzer, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de hartige pizzawafels, eventueel met een sausje.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: koolhydraatarme pesto spinaziepizza met krokante kipbodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill