Ingrediënten
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 1/2 theelepel oregano
  • Een flinke snuf knoflookpoeder
  • Een flinke snuf uienpoeder
  • Snuf(je) rode chillivlokken – bepaal zelf hoe pittig je de kruidenmix wil maken
Roos
5 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayenne peper
  • 1 1/2 theelepel oregano
  • Een flinke snuf knoflookpoeder
  • Een flinke snuf uienpoeder
  • Snuf(je) rode chillivlokken – bepaal zelf hoe pittig je de kruidenmix wil maken

Het is een stuk goedkoper dan de kant-en-klare Mexicaanse kruiden uit de supermarkt

Voor een Mexicaans gerecht grijpen we in de supermarkt al gauw naar een kant-en-klaar zakje met tacokruiden. Makkelijk, goed van smaak en in de meeste gevallen niet erg duur. Toch is het verstandig hier eens gauw vanaf te stappen, aangezien zelfgemaakte tacokruiden nog véél lekkerder zijn. Geloof ons: je wil hierna nooit meer anders. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tacomix:

  • Voeg alle kruiden bij elkaar en roer de boel goed door.
  • Wil je een extra grote portie? Verdubbel dan de hoeveelheden.
  • Bewaar de boel in een luchtdicht potje.

Lang houdbaar

Het maken van een tacokruidenmix is een klusje wat niet veel tijd kost. Zodra je de kruiden met elkaar hebt gemengd, kun je de boel in een luchtdicht potje maximaal 6 maanden bewaren. Maak je een Mexicaans gerecht met vlees? Dan gebruik je ongeveer 2 eetlepels tacokruiden op 500 gram vlees.

Lees ook: Een tulband bakken zonder tulbandvorm? Dat doe je met dit handige trucje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: All Recipe | Beeld: Unsplash