Roos

Dit handige trucje kan iedereen toepassen

Een tulband is een cake gebakken in een ronde vorm. De tulband dankt zijn naam aan het oosterse hoofddeksel, waar de tulband enigszins op lijkt. Allemaal leuk en aardig, maar wanneer je geen tulbandvorm hebt, gaan de tulbandplannen niet door, toch? Niets is minder waar! Wij delen vandaag een handig trucje zodat je gemakkelijk een tulband bakt, zonder een echte tulbandvorm.  

Benodigdheden

Om een tulband zonder tulbandvorm te bakken, heb je een springvorm en een glas nodig. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en plaats in het midden van de vorm een glas. Vet de randen van de springvorm in met boter. Vervolgens maak je het cakemengsel gewoon zoals-ie gemaakt moet worden. Giet het cakemengsel in de springvorm om het glas heen. Bak de cake in de oven en laat ‘m goed afkoelen.

Finishing touch

Zodra de cake volledig afgekoeld is, is het tijd om het glas en de springvorm te verwijderen. Door het verwijderen van het glas is het mogelijk dat de randen van de cake er nu niet zo uit zien als je had gehoopt. De finishing touch van de cake geef je dan ook met een flinke dot poedersuiker. Breng dit door een zeef aan op de tulband en voilà: de tulband is klaar!

Lekker: Hartige tulband met mozzarellavulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: Unsplash