17 april 2019
20 min.
4 pers.

Heerlijk op een broodje of toastje

Salades zijn altijd heerlijk op een toastje bij de borrel, of op een stokbroodje bij de barbecue. Dankzij deze frisse en knapperige ham-preisalade krijgen we nu al een zomers gevoel. Binnen twintig minuten zet je hem al op tafel!

Onmisbaar bij de borrel of barbecue!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ham-preisalade:

  • Snijd de prei door de lengte en snijd vervolgens de twee halve preien nogmaals door de lengte. Snijd de vier delen in kleine stukjes. Kook wat water in de waterkoker en schenk dit over de prei. Zet 10 minuten weg.
  • Kook intussen het ei in 10 minuten hard.
  • Snijd een plak van 100 gram ham in kleine blokjes, of gebruik kant-en-klare hamblokjes. Hak ook de zilveruitjes fijn.
  • Giet na 10 minuten de prei af door een zeef en spoel af met koud water. Laat uitlekken en meng samen met de hamblokjes en zilveruitjes in een kom. Snijd het ei ook in kleine stukjes en voeg toe aan de kom, samen met de mayonaise en mosterd.
  • Voeg tot slot wat verse bieslook toe.
  • Tip: serveer met stokbrood of toastjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige komkommersalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Smaakmenutie | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 prei
  • 1 ei
  • 100 gram ham(blokjes)
  • 1 eetlepel zilveruitjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • handje verse bieslook