redacteur

Vieze vingers zijn verleden tijd dankzij deze truc

Citroensap is één van de meest veelzijdige ingrediënten in de keuken. Je kunt er dressings en marinades mee maken, allerlei gerechten mee op smaak brengen en het zelfs gebruiken als schoonmaakmiddel voor een aangekoekte pan. Helaas is het uitpersen van de citroen een wat minder leuk klusje. Je vingers worden er vies van en de pitjes vallen uit de vrucht en belanden per abuis in je eten. Gelukkig bestaat er een simpel trucje waarmee je citroenen kunt uitpersen zonder ze open te snijden!

Hadden we dit maar eerder geweten.

Citroenen uitpersen zonder pers

Wanneer je geen citruspers gebruikt, kan het uitpersen van citroenen een vervelend klusje zijn. Het citroensap druipt langs je handen en de pitjes vallen in je gerecht. Ook gebruik je zelden een hele citroen, waardoor je altijd met een opengesneden vrucht blijft zitten die vervolgens snel zacht en bruin wordt in de koelkast. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem! Je kunt een citroen namelijk op een veel handigere manier uitpersen. Je hoeft hem er niet eens voor open te snijden. Bekijk in de onderstaande video hoe je dat doet (vanaf 1.22).

Zo werkt het

Het enige wat je hoeft te doen is de citroen even stevig rollen op het aanrecht of een snijplank en vervolgens een gaatje prikken met een stokje of vork in één van de zijkanten. Als je vervolgens in de citroen knijpt, kun je net zoveel sap uit het gaatje spuiten als je nodig hebt! Deze truc zorgt er ook voor dat de citroen langer goed blijft als je hem in de koelkast bewaart. Er kan namelijk bijna geen zuurstof bij de vrucht komen door het kleine gaatje, waardoor het fruit minder snel bederft! Ideaal, toch?

Lees ook: Recept: pasta met gegrilde garnalen in citroenboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Unsplash