Christel
30 min.
8 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram appels (liefst goudrenetten)
  • 1 kilo aardappels
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram achterham
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • Chilivlokken (optioneel)

Leuk om weer eens te maken!

Hete bliksem is echt een oud-Hollands gerecht. Hoewel je het op tal van manieren kunt maken, is het een maaltijd die niet veel mensen meer regelmatig eten. Hartstikke zonde want het is ontzettend lekker. Daarom delen we graag een recept met je van een van de vele varianten van hete bliksem. 

Wat moet je doen?

  • Schil de aardappelen en appels. Halveer de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze nog een keer doormidden. 
  • Kook de aardappelen en appels in 10 à 12 minuten zacht, snijd ondertussen de ham in stukjes.
  • Verwarm de melk in een pan en laat de boter hierin smelten.
  • Giet de aardappelen en appels af en stamp deze door elkaar terwijl je steeds een beetje van het boter/melkmengsel bij de puree schenkt.
  • Breng het gerecht op smaak met nootmuskaat, zout, mosterd en chilivlokken.
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metronieuws | Beeld: videostill