Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 2 stelen selderij, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 gram (geroosterde) tomaten uit blik
  • 960 milliliter groentebouillon
  • 190 gram gedroogde groene linzen
  • 3 boerenkoolbladen, zonder stengel en in stukken gesneden
  • Sap van 1 citroen
Sabine
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 2 stelen selderij, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 gram (geroosterde) tomaten uit blik
  • 960 milliliter groentebouillon
  • 190 gram gedroogde groene linzen
  • 3 boerenkoolbladen, zonder stengel en in stukken gesneden
  • Sap van 1 citroen

Een stevige maaltijdsoep vol proteïne

In de winter hebben velen behoefte aan een warme, stevige maaltijd. Jezelf iedere dag stamppot met worst voorschotelen is echter ook wel wat eentonig. Kun jij wel wat afwisseling gebruiken op culinair gebied? Ga dan voor deze vegetarische groene linzensoep met boerenkool.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote pan en doe hier de ui, wortel en selderij in. Laat vijf minuten opstaan.
  • Voeg vervolgens de tomatenpasta, knoflook, komijn, oregano, basilicum, tijm en zout en peper toe. Roer en laat daarna 2 minuten opstaan.
  • Voeg de tomaten, bouillon en linzen toe en roer opnieuw. Breng aan de kook en zet daarna op laag vuur. Laat 25 tot 30 minuten opstaan.
  • Optioneel: Gebruik een staafmixer als je niet van chunky soep houdt en pureer (een deel van) de soep.
  • Voeg daarna de boerenkool en citroensap toe en laat nog een of twee minuten opstaan tot de boerenkool zacht is.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: vegetarische bloemkoolburgers met parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Downshiftology | Beeld: Videostill YouTube Downshiftology