Sabine

Al moet je wel erg precies te werk gaan

Met een bak bittere koffie maak je lang niet iedere koffieliefhebber blij. Wat er dan wordt gedaan? Inderdaad, men grijpt naar de suiker. Of minder ongezond: men voegt een scheut melk toe aan het bakkie pleur. Maar of dat ook het beste werkt? Blijkbaar niet.

Bittere koffie

Zout in je koffie zou de oplossing bij uitstek zijn om je te bittere koffie minder bitter te laten smaken, zo beweert voedingswetenschapper Makenzie Bryson Jackson aan Well + Good. Al moet het toevoegen van zout wel precies gebeuren. Zo raadt de wetenschapper aan om twee korreltjes zout aan het zwarte goud toe te voegen voor het beste effect.

Hoeveelheid zout

Voeg je te veel zout toe? Dan kun je de smaak van je koffie volledig ruïneren. Voeg je weer te weinig toe? Dan heeft het zout geen effect. Maar hoe kan het eigenlijk dat zout überhaupt een effect heeft op de manier waarop je koffie proeft? Heel simpel. De kleine hoeveelheid zout blokkeert de smaakpapillen op je tong waarmee je normaal bittere smaken proeft.

Onderzoek

Dat zout helpt om de bittere smaak te verdrijven is eigenlijk helemaal niets nieuws. In 1997 kwamen onderzoekers al tot deze ontdekking. Toen onderzochten zij in hoeverre zout van invloed is op de manier waarop we dingen proeven en of het een invloed heeft op de bitterheid van een voedingsmiddel. Ook toen bleek dat zout beter werkt tegen een bittere smaak dan een zoetstof.

Lees ook: Powernapje doen? Dit is waarom je van tevoren koffie moet drinken

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash, Emre Gencer