07 februari 2018
Sabine


Niet iedereen was blij met de tweet van Gordon Ramsay

Op Twitter kun je vrijwel al je gedachten met de wereld delen. Het is dus niet zo gek dat chef Gordon Ramsay, die nooit een blad voor de mond neemt, fanatiek gebruik maakt van het sociale medium. Een tweet van een aantal dagen geleden zorgt er echter voor dat Gordon de woede van veganisten op de hals haalt.

PETA
De een zweert bij een veganistische leefstijl en de ander wil er niets van weten. Hoe dan ook: het aantal veganisten wereldwijd neemt toe. Echter lijkt Gordon niets te voelen voor deze levensstijl en dat mag iedereen weten. Een van Gordons fans tweette een foto van haar veganistische lasagne naar Gordon en wilde weten wat de chef ervan vond. Het antwoord van Gordon daarop was gewoon typisch Gordon. Maar de tweet van de 51-jarige die daarop volgde, maakte veel reacties los. Zijn tweet luidde: ‘Ik ben lid van PETA! People Eating Tasty Animals…’

Boze reacties
PETA is een organisatie die het opneemt voor dierenrechten. PETA staat voor People for the Ethical Treatment of Animals, oftewel: mensen die zich inzetten voor dierenrechten. In de tweet van Gordon grapt de chef dat PETA staat voor people eating tasty animals, wat toch wel iets heel anders betekent. Veganisten waren daarna woedend en lieten dat ook aan de kok weten. “Je bent gewoon een wanhopig persoon” en “Ik ben teleurgesteld dat je een dierenwelzijnsgroep bespot”.

Reactie van PETA
Ook PETA zelf was niet blij met de tweet van Gordon en reageerde hierop: “Oh, lieve Gordon. We hebben die grap al eerder gehoord.” Ook laat de dierenrechtenorganisatie weten dat veel chefs juist experimenteren met plantaardige gerechten die gezonder zijn en beter zijn voor dierenwelzijn en het milieu.

Wat vind jij van de ophef?

Lees ook: Zo zorgt Gordon Ramsay dat hij niet aankomt als hij uit eten gaat

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Instagram Gordon Ramsay