Deze heerlijke Griekse linzensoep is supermakkelijk om te maken

Griekse

Smaakvol en vullend: Griekse ‘fakes’!

Wij zijn dol op de Griekse keuken. Deze typisch Mediterrane keuken barst van de kruiden en smaken, waardoor zelfs de meest simpele gerechten een feestje voor je smaakpapillen zijn. Grieken houden van goed eten en dat is te merken, bijvoorbeeld aan deze heerlijke linzensoep.

In het Grieks wordt deze smaakvolle soep ‘fakes’ genoemd, wat simpelweg ‘linzen’ betekent! Het is een eenvoudig recept dat barst van de smaken.

Dit heb je nodig: 

  • 100 gram gedroogde linzen (rode of groene)
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 500 milliliter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • snufje zout en peper

Zo maak je het: 

  • Snipper de ui, snijd de knoflook in stukjes. Giet wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Snijd de wortel in stukken en voeg deze toe, bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan de linzen, tomatenpuree, water, laurierblad, bouillonblokje, zout en peper toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het dan 30 minuten zachtjes doorkoken terwijl je af en toe roert.
  • Verwijder het laurierblad en serveer de soep! Lekker met een lepel crème fraîche.

Lees ook: Griepje te pakken? Eet dan deze soep!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld ter illustratie, Pixabay