Christel

Kom maar door!

Pasta is een van die gerechten die je snel op tafel kunt zetten, helemaal als je een kant-en-klare pastasaus gebruikt staat het gerecht binnen een paar minuten op tafel. Smaakt prima, maar is toch wel een beetje saai. Door een paar ingrediënten toe te voegen aan je kant-en-klare pastasaus wordt-ie een stuk lekkerder!

Het is heel simpel.

Bak een uitje

Snipper een uitje en bak deze in een beetje olie, voordat je de saus in de pan doet. Wat paprika, wortel en knoflook toevoegen doet ook al wonderen voor je saus.

Voeg vlees toe

Bak wat gehakt rul en roer dit door de saus. De saus wordt niet alleen een stuk smakelijker, maar wordt ook meteen een saus die een stuk beter vult.

Kruid het

Een paar verse kruiden door de saus roeren, maakt al veel goed. Voeg een snufje tijm, oregano of basilicum toe en geef pastasaus bovendien wat meer pit met wat chillivlokken.

Voeg bouillon of wijn toe

Heb je uitjes gebakken en wil je nu saus toevoegen? Wacht nog heel even. Schenk eerst een beetje bouillon of wijn in de pan zodat, alle smaken van de ui goed worden opgenomen in de pastasaus. Dit voorkomt ook meteen dat er stukjes ui aan de bodem van de pan blijven plakken en dat deze aanbranden.

Voeg een theelepel suiker toe

Suiker brengt de smaak in tomaten omhoog, dus ook in je tomatensaus. Voeg een beetje suiker toe, afhankelijk van de hoeveelheid saus, en je saus smaakt veel rijker. Begin met het toevoegen van een theelepeltje saus, roer goed door en proef. Voeg eventueel nog een beetje extra suiker toe.

Voeg wat spinazie toe

Maak je saus niet alleen smaakvoller, maar ook meteen wat gezonder. Voeg simpelweg een handje verse spinazie toe, roer het even door de saus en klaar is Kees!

Voeg zuivel toe

Niet meteen de gezondste optie, maar wel ontzettend lekker! Er zijn tal van keuzes. Door wat volle melk, slagroom, ricotta, roomkaas, mascarpone of crème fraîche toe te voegen verandert de textuur van de saus enorm en is het een stuk lekkerder.

Eindig met een klontje boter

Is de saus zo goed als klaar om te serveren? Roer dan nog een eetlepel roomboter door de saus. Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar door de boter toe te voegen wordt de smaak rijker en de textuur wat gladder.

Lees ook: Voeg dit ingrediënt aan je kant-en-klare cakemix toe en je baksel wordt veel lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food-hacks | Beeld: Pexels