Wij watertanden nu al!

Ben jij iemand die zijn of haar tanden regelmatig in een kaascroissant zet? Dan hebben we hét recept van je dromen voor je. Deze croissantovenschotel is makkelijk om te maken, ontzettend lekker en bevat kaas -heel veel kaas. Sla de volgende ingrediënten maar meteen in!

Wat heb je nodig voor 6 á 8 porties?

  • 6 grote croissants, kant-en-klaar
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 8 eieren
  • 720 milliliter volle melk
  • 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden + 1 extra eetlepel bieslook ter garnering
  • 2 eetlepels verse tijm, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 110 gram gruyère, geraspt
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • boter om in te vetten

Wat moet je doen?

  • Doe de spekjes in een koekenpan en bak deze in hun eigen vet krokant. Laat de spekjes vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de eieren, melk, slagroom, bieslook en tijm in een grote kom en klop dit met een garde tot een geheel.
  • Voeg wat zout en peper toe en roer daarna drievierde van de gruyère en drievierde van de mozzarella door het eiermengsel.
  • Vet een ovenschaal (ongeveer 33 x 23 x 6 cm) in met boter en snijd de croissants in stukjes en doe deze in de ovenschaal en verdeel de spekjes over de croissants.
  • Schenk het eiermengsel over de croissant en zet de schaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verdeel de rest van de kaas over de ovenschotel en zet de schaal 45 minuten in de oven.
  • Laat het gerecht afkoelen en serveer met extra bieslook.
  • Geniet van de croissantovenschotel!

Lees ook: Zo maak je croissantpudding met karamel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish