Een heerlijke stokbroodtosti om te delen met je vrienden

Als je een fan bent van stokbrood én van tosti’s, dan moet je deze variatie echt eens een keertje maken. De stokbroodtosti is een hemelse combinatie van twee heerlijke werelden en het leuke is dat je hem kunt eten met meerdere mensen. Ook nog een gezellig maaltje dus! 

Dit heb je nodig:

  • 1 stokbrood
  • 10 plakjes cheddar, gehalveerd
  • 10 plakjes mozzarella, gehalveerd
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels boter, gesmolten
  • verse Parmezaanse kaas
  • ketchup of tomatensalsa

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175 graden. Snijd het stokbrood diagonaal in met een scherp mes. Maak inkepingen en zorg ervoor dat je niet de onderkant van het brood raakt. Laat ongeveer 2 centimeter ruimte tussen de inkepingen.
  • Stop in iedere inkeping om en om een plakje cheddar en een plakje mozzarella totdat alle plakjes op zijn.
  • Doe de peterselie en knoflookpoeder in een kleine kom samen met de gesmolten boter. Smeer het goedje met een kwastje over het brood heen.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas is gesmolten en de korst goudbruin is geworden.
  • Bestrooi het stokbrood met de Parmezaanse kaas en serveer met de tomatenketchup of de tomatensalsa.

Lees ook:  Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: videostill