Sabine
15 + 60 minuten rijzen min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram boekweitmeel
  • 400 milliliter volle melk
  • 1 ei
  • 5 gram gist
  • 50 gram roomboter + extra om de pan in te vetten
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout
  • Poedersuiker
  • Optioneel: scheutje rum

Uiteraard met roomboter en poedersuiker

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen de geur van versgebakken poffertjes maar moeilijk weerstaan. Toegegeven: het ziet er ook zo sfeervol uit als je op een braderie een poffertjeskraam ziet staan. Voor de mensen met een glutenallergie is het soms wat lastiger om op zo’n moment toe te geven aan een portie poffertjes. Gelukkig kun je de lekkernij ook in eigen keuken bereiden en maak je ‘m makkelijk glutenvrij. Laat ons je vertellen hoe.

Variatietip: doe een scheutje rum in het beslag voor een extra smaakbeleving

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de glutenvrije poffertjes:

  • Haal de melk uit de koelkast en laat op temperatuur komen. De melk moet niet al te koud zijn.
  • Zeef het meel boven een kom. Smelt de boter in een magnetronbestendig kommetje en voeg toe aan het meel. Doe nu ook de gist en het ei in de kom. Schenk daarna drievierde van de melk bij het beslag en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Voeg eventueel nog wat extra melk toe om de juiste dikte te bereiken: dat is het geval wanneer het beslag vloeibaar is, maar toch nog een beetje dik. Voeg nu ook eventueel het scheutje rum toe.
  • Voeg als laatst het snufje zout en de suiker toe en roer opnieuw. 
  • Laat daarna het beslag een uur rijzen.
  • Verhit een poffertjespan en vet in met wat roomboter. Laat de pan goed warm worden en doe beslag in de poffertjespan. Het is het makkelijkst om een spuitfles te vullen met het beslag. Spuit in elk holletje van de pan het beslag tot net iets onder de rand. Draai de poffertjes om zodra het beslag stolt. Zet daarna apart en ga door met bovenstaande stap tot het beslag op is.
  • Serveer de glutenvrije poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Glutenvrije kipnuggets uit de Airfryer

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Kookidee | Beeld: Poffertjes! door Mira Pankey onder de licentie CC by 2.0