Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet
  • Kwart theelepel gedroogde peterselie
  • Kwart theelepel gedroogde dille
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel olijfolie of gesmolten boter
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram glutenvrij paneermeel
21 maart 2019
25 min.
4 pers.

Het is heel makkelijk om te maken

Steeds meer mensen komen erachter dat ze niet goed tegen gluten kunnen en moeten daarom flink wat aanpassingen maken aan hun eetgewoontes. Je moet die glutenintolerantie of -gevoeligheid goed in de gaten houden, maar dat betekent niet dat je niet meer kunt genieten van comfort food. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke glutenvrije kipnuggets?

Staan de ingrediënten voor deze glutenvrije kipnuggets bij jou al op het boodschappenlijstje?

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je glutenvrije kipnuggets:

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 °C.
  • Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 2,5 centimeter groot.
  • Doe de peterselie, dille, knoflookpoeder en uienpoeder in een kommetje en meng. Voeg daarna het glutenvrije bakmeel toe.
  • Doe in een ander kommetje de melk en olie en roer goed.
  • Doe in een derde kommetje het paneermeel.
  • Dip daarna alle kipstukjes in het kommetje met het bakmeel en dip ze daarna in het kommetje met de melk en olie. Haal de stukjes vervolgens door het kommetje met het paneermeel.
  • Doe de helft van de kipnuggets in de Airfryer en bak 7 minuten. Bak daarna de andere helft van de kipnuggets.

Lees ook: Recept: mozzarellasticks uit de Airfryer

Deze lifehack bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: A Spicy Perspective | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet
  • Kwart theelepel gedroogde peterselie
  • Kwart theelepel gedroogde dille
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel olijfolie of gesmolten boter
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram glutenvrij paneermeel