16 november 2018
10 min.
4 pers.

Glühwein maak je zelf in een handomdraai

Staat glühwein voor jou ook onlosmakelijk verbonden met winter en kerst? Voor ons wel! Je kunt gewoon een fles uit de schappen van de supermarkt kopen, maar het is vele malen lekkerder om zelf te maken. Je kunt het zo zoet, kruidig of fruitig maken als je wil en het smaakt gewoonweg veel beter dan de kant-en-klare variant. Daarnaast is dit een relatief goedkoop recept!

Wij vinden het tijd voor een hartverwarmend glaasje glühwein.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het

  • Giet de fles wijn in een diepe pan. Haal met een dunschiller de schil van een van de sinaasappelen en doe de schillen bij de wijn. Knijp een beetje in de schillen voordat je ze in de pan doet zodat de oliën vrijkomen.
  • Knijp het sap van de geschilde sinaasappel uit in de pan.
  • Rasp de schil van de citroen in de pan en knijp ook het sap uit deze citroen in de pan.
  • Snijd de andere sinaasappel in zes stukken en duw in ieder stuk een kruidnagel. Doe de stukken sinaasappel in de pan.
  • Voeg ook het kaneelstokje toe aan de pan.
  • Voeg de suiker beetje bij beetje toe en proef tussendoor om te kijken of je het zoet genoeg vindt.
  • Zet de pan op een laag tot middelhoog vuur, maar breng de wijn niet aan de kook. Laat zachtjes pruttelen om de smaken te laten trekken. Laat gerust op een laag pitje staan totdat je gaat serveren.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Restje wijn over? Gooi het niet weg, dit kan je er nog mee!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Katie Pix | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 1 fles rode wijn
  • 2 sinaasappelen
  • 1/2 citroen
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 6 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje