Ingrediënten
  • 250 gram Lotus speculoos koffieleutjes, fijngemalen
  • 80 gram gesmolten boter
  • 560 gram zuivelspread
  • 500 gram mascarpone
  • 80 gram kristalsuiker + 100 gram kristalsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 2 citroenen + sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van een halve limoen + sap van 1 limoen
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 6 gelatineblaadjes
  • 4 eetlepels gin
  • 300 milliliter tonic
Sabine
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram Lotus speculoos koffieleutjes, fijngemalen
  • 80 gram gesmolten boter
  • 560 gram zuivelspread
  • 500 gram mascarpone
  • 80 gram kristalsuiker + 100 gram kristalsuiker
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 2 citroenen + sap van 1 citroen
  • Rasp van 1 limoen
  • Sap van een halve limoen + sap van 1 limoen
  • Rasp van een halve sinaasappel
  • 6 gelatineblaadjes
  • 4 eetlepels gin
  • 300 milliliter tonic

De twee gaan prima samen in een cheesecake!

Gin-tonic is geen drankje dat je zomaar inschenkt als je een puntje cheesecake naar binnen gaat werken. Toch gaan dit drankje en dit gebakje best samen. ‘Hoe dan?’, horen we je denken. Goede vraag, waarop het antwoord heel simpel is: maak een gin-tonic cheesecake!

Het is even werk, maar dan heb je ook wat!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel

Zo maak je het:

  • Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier.
  • Doe de koekkruimels en boter in een kom en roer tot ze met elkaar vermengd zijn. Doe het kruimelmengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. 
  • Doe de zuivelspread, mascarpone, 80 gram van de kristalsuiker, citroenrasp, limoenrasp, sinaasappelrasp, het sap van 2 citroenen en het sap van een halve limoen in een kom en roer tot er een soepel geheel ontstaat. Lepel dit daarna in de springvorm en zet het in de koelkast.
  • Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat het in 5 tot 10 minuten week worden.
  • Doe alle overgebleven ingrediënten, op de gelatineblaadjes na, in een pannetje en verwarm dit op zacht vuur. Roer af en toe en laat het geheel opstaan tot de suiker volledig is opgenomen door de andere ingrediënten.
  • Knijp daarna het water uit de gelatineblaadjes en voeg de gelatineblaadjes een voor een al roerend toe aan het gin-tonic mengsel.
  • Schenk het mengsel daarna over de cheesecake. Laat de cheesecake daarna minstens vier uur opstijven in de koelkast. Garneer de cheesecake eventueel met wat schijfjes citroen en blaadjes munt. 

Lees ook: Recept: Kruidnotenrotsjes met Licor 43

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Videostill YouTube