Sabine

Het is belangrijk voor het resultaat van je baksel

Als je regelmatig in de keuken staat om iets lekkers te bakken, heb je vast weleens gelezen dat bepaalde ingrediënten eerst op kamertemperatuur moeten komen. De meesten laten iets dan een tijdje buiten de koelkast staan zodat het ‘op kamertemperatuur komt’, maar hoe warm is dat eigenlijk?

En waarom is het zo belangrijk dat je iets op kamertemperatuur brengt?

Graden

Standaard kamertemperatuur komt neer op 21 graden. Alleen zijn er allemaal factoren die toch invloed kunnen hebben op het resultaat van je baksel. Als je gaat bakken wanneer het buiten erg warm of ijskoud is, kan de temperatuur in je huis worden beïnvloed. Maar in hoeverre is dit erg?

Bakresultaat

Warm of koud weer kan ervoor zorgen dat de temperatuur in je huis verandert. Het kan gewoon 21 graden zijn, maar het weer kan wel bepalen in hoeverre het vochtiger of droger in huis is dan normaal en daardoor kunnen je bakresultaten worden beïnvloed. Heb jij bijvoorbeeld weleens gehoord dat je nooit moet bakken op een regenachtige dag? Dit komt omdat de vochtige lucht ervoor kan zorgen dat het deeg niet op de juiste manier droogt of rijst.

Lees ook: Wauw: dit gebeurt er wanneer je ijs met zelfrijzend bakmeel mengt!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: A Spicy Perspective | Beeld: Unsplash