Sara Bergsma
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 eieren
  • 10 gram panko paneermeel
  • 2 theelepels gesneden, verse basilicum
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • Olijfolie

Een echte must-try!

Deze beignets bieden je de perfecte gelegenheid om wat extra groenten aan je dieet toe te voegen of aan dat van je kids. Dus of je nu op zoek bent naar een smaakvol bijgerecht, een vullende snack of een gezonde traktatie, met deze courgette-wortel beignets zit je altijd goed. Serveer deze knapperige schijfjes met een lekkere dip, zoals Griekse yoghurt, tzatziki of zure room. 

Dit moet je doen:

  • Neem een grote kom en prak hierin de kikkererwten met een vork tot een smeuïg geheel. Zet de kom daarna op zij.
  • Ga verder met de courgette. Rasp deze met een grove rasp en leg de courgette-rasp op een schone theedoek.
  • Rasp vervolgens de wortels en leg de wortel-rasp bij de courgette-rasp op de theedoek.
  • Knijp de theedoek goed dicht en zorg dat er zoveel mogelijk vocht uit de rasp komt.
  • Voeg vervolgens de rasp, panko paneermeel, eieren, basilicum, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de kom met geprakte kikkererwten.
  • Roer goed door totdat alles gemengd is.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep twee eetlepels van het mengsel uit de kom in je hand en druk het samen tot een platte koek. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Als het goed is kun je met dit recept acht beignets maken.
  • Bak de ‘koeken’ ongeveer twee minuten, totdat de onderkant goudbruin is en keer om. De andere kant bak je ook één tot twee minuten.
  • Serveer met een lepel Griekse yoghurt en wat fijngehakte lente-ui.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Lekker bijgerecht: geroosterde pompoen uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock