Sabine
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 cup hazelnoten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 12 dadels

Lekker voor op de boterham

Van een volle pot Nutella gaat het hart van menig chocoladeliefhebber sneller kloppen. De ingrediëntenlijst heeft helaas niet datzelfde effect. De geliefde chocoladepasta zit boordevol suiker en is daarmee niet bepaald gezond te noemen. Gelukkig zijn er alternatieven: zie hier de gezonde versie van Nutella met slechts drie ingrediënten.

Deze chocopasta is glutenvrij, is gemaakt zonder olie en bevat geen geraffineerde suiker.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocopasta:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier de hazelnoten op.
  • Rooster de hazelnoten 15 minuten in de oven.
  • Laat de hazelnoten wat afkoelen en doe ze in een blender of gebruik een keukenmachine om ze fijn te malen. Voeg de dadels en cacao toe en blend tot alle ingrediënten vermengd zijn. Gaat het blenden niet van het leien dakje of is de chocopasta nog erg dik? Voeg dan wat water toe tot de gewenste dikte is bereikt. 

Lees ook: Is kikkererwtenpasta gezonder dan gewone pasta?

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Pexels