Op deze manier wordt het nog makkelijker om gevulde eieren te maken

Tijdens het borrelen bij iemand thuis mag een borrelplank eigenlijk niet ontbreken. Stukjes kaas, stukjes worst, borrelnootjes en – als je gelukt hebt – gevulde eieren! Ben jij degene die deze lekkere eieren moet klaarmaken? Dan willen we je graag vertellen over dit briljantje trucje. 

Nooit meer irritaties tijdens het maken van deze snack. 

Het eigeel

Als je weleens gevulde eieren hebt gemaakt, is het je vast weleens overkomen dat het eigeel aan de rand van het ei zat. Probeerde je het eigeel eruit te wippen? Dan scheurde het eiwit nog weleens. Fan-tas-tisch. Maar wat nu blijkt? Er is een manier om dit euvel te voorkomen en tv-kok Nigella Lawson weet hoe.

Trucje

Het heeft allemaal te maken met zwaartekracht. Meestal staan eieren rechtop in de koelkast, maar voor perfect gevulde eieren moet je ze eigenlijk op hun zijkant bewaren. Nigella zelf vindt dat dit een wereld van verschil maakt. Weet je dat je gevulde eieren gaat maken? Leg het aantal eieren dat je wilt gebruiken dan de avond van tevoren op hun zijkant. Op deze manier is de kans veel groter dat het eidooier in het midden van het ei terecht komt. Kook de eieren daarna zoals je het normaal zou doen et voilá: het eigeel bevindt zich waarschijnlijk in het midden van het eigeel. Ideaal!

Bewaar de eieren dus zo.

gevulde eieren

In plaats van het ei zoals je ‘m link ziet, worden de eieren waarschijnlijk zoals afgebeeld op het rechter plaatje.

Lees ook: Recept: gevulde eieren met spek en spinazie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash