Ingrediënten
  • 140 gram havermout
  • 155 gram volkorenbloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • 2 grote eiwitten, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 180 gram Griekse yoghurt (2 procent vet)
  • 90 milliliter esdoornsiroop
  • 120 milliliter melk
  • 2 appels, geschild en fijngesneden
Christel
40 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 140 gram havermout
  • 155 gram volkorenbloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • 2 grote eiwitten, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 180 gram Griekse yoghurt (2 procent vet)
  • 90 milliliter esdoornsiroop
  • 120 milliliter melk
  • 2 appels, geschild en fijngesneden

Om je vingers bij af te likken

We zijn continu op zoek naar lekkere snacks die ook nog eens gezond zijn. Onlangs stuitten we op het recept voor deze appel-havermoutcake. Simpel om te maken, gezond én hartstikke lekker. Wat wil je nog meer? Duik maar meteen de keuken in om deze lekkernij te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een brownie bakvorm (22,5 x 22,5cm cm) in.
  • Doe de havermout, bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en roer door.
  • Doe de boter, eiwitten, het vanille-extract, de Griekse yoghurt, esdoornsiroop en melk in en kom en klop met een garde tot een egaal geheel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer met een spatel tot alles goed is vermengd.
  • Schep daarna de stukjes appel door het beslag.
  • Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake 25 à 30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en snijd daarna in stukken of in repen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Bruschetta met mozzarella en ricotta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Cooking Foodie | Beeld: Videostill