Heb jij een van deze vragen weleens opgezocht?

Weten we een antwoord op een prangende vraag even niet? Dan raadplegen we Google meteen. Zo ook op het gebied van eetvragen. Een paar van de meest gegoogelde vragen op het gebied van voedselvragen zijn hoe lang je een kip in de oven moet bakken of hoe je rijst moet koken. Wij hebben een overzichtje gemaakt van een paar van de meest gegoogelde vragen en het antwoord.

1. Hoe schil je een ananas?

Leg de ananas op de zijkant en snijd de kroon (de groene bladeren) van de ananas af. Snijd de onderkant van de ananas zo recht mogelijk af. Nu kun je de ananas stabiel op je snijplank zetten. Snijd vervolgens de schil – strook voor strook – van boven naar beneden af. Snijd de ananas daarna in plakken en snijd de kern uit de plakken. De kern van de ananas kun je overigens wel eten, maar is niet lekker.

2. Hoe weet je of een ei nog goed is?

Een ei kun je vaak nog na de ‘tenminste houdbaar tot-datum’ eten, maar wanneer kun je een ei echt niet meer eten? Breek het ei simpelweg in een kommetje en ruik eraan. Waarschijnlijk ruik je het meteen als het ei niet meer goed is. Een andere manier om te controleren of je ei nog goed is, is door de watertest te doen. Vul een kom of groot glas met water en doe het ei erin. Als het ei zinkt, is-ie nog goed. Als het ei blijft drijven, is-ie waarschijnlijk al oud en misschien niet meer goed.

3. Hoe lang moet kipfilet in de oven?

Hoe lang een kipfilet precies in de oven moet, hangt af van het gewicht van het stuk vlees. Een kipfilet van zo’n 120 gram moet je tussen de 10 à 15 minuten bakken op 200 °C. Als je niet zeker weet of je kipfilet gaar is, kun je ‘m het beste doormidden snijden om te checken of er geen roze stukken meer inzitten.

4. Hoe bereid je zeekraal?

Zeekraal kun je op tig manieren bereiden. Twee van de manieren zijn stomen of koken.
Stomen: breng 100 milliliter water aan de kook. Plaats een zeef of stoominzet in de pan en doe de zeekraal erin. Stoom de zeekraal 2 minuten.
Koken: blancheer de zeekraal 1 à 2 minuten. De zeekraal behoudt een knapperige bite.

5. Hoe kook je rijst?

Hoe je nou precies fluffy rijst maakt? Het blijft een lastig vraagstuk. De regel geldt: twee delen water en één deel rijst. Als je voor vier personen rijst wilt maken is 300 gram rijst genoeg. Dit bereid je in 600 milliliter water.

Bereiding: doe de rijst in een middelgrote pan met een passende deksel en giet het water erbij. Breng aan de kook en draai het vuur daarna laag. Kook de rijst 12 tot 15 minuten. Haal de deksel niet van de pan af. Check na 12 minuten of de rijst klaar is. Kook nog een paar minuten als dat niet het geval is. Haal de deksel daarna van de pan af en laat de rijst drogen. Prik de rijst daarna los met een vork.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2