Sabine

Ondanks dat je de schil niet eet, moet je de avocado tóch wassen…

Er wordt weleens gezegd dat we te schoon eten en dat we daardoor voedselintoleranties of anders wel -gevoeligheden ontwikkelen. Het klopt dat we inderdaad massaal gekochte groenten, fruit en andere voedingsmiddelen wassen voor we het nuttigen, maar een ding wassen wij eigenlijk nooit en dat is onze avocado, want ja, die schillen we toch? Het advies luidt echter anders: wassen die avocado! 

Neem toch maar het zeker voor het onzeker en was je avocado.

Advies

Het klinkt een beetje vreemd. Waarom zou je een deze vrucht wassen als je toch alleen maar bent geïnteresseerd in het groene vruchtvlees ín de vrucht. Er zal niemand zijn die de superfood met schil en al naar binnen werkt. Toch adviseert de FDA (the food and drug administration) om je vrucht eerst te wassen.

Bacteriën

De afgelopen 18 maanden had de FDA het druk met het verrichten van tests op de schil van de avocado. Onder andere salmonella en listeria werd hierop teruggevonden. De FDA verzamelde in totaal 1615 monsters en de bacterie werd op 18 procent van de avocado’s teruggevonden. Helaas, het schillen zorgt er niet voor dat je het niet binnenkrijgt, zo beweert de FDA. Wanneer je de groene vrucht door midden snijdt, gaat je mes namelijk eerst door de schil en daarna door het vruchtvlees. Hierdoor kan je alsnog de bacteriën die op de schil zaten binnenkrijgen.

Kans

Salmonella of listeria binnenkrijgen kan nare gevolgen hebben, maar erg groot is de kans niet dat dit gebeurt als je de avocado niet snijdt. FDA wist te vertellen dat slechts 0,24 procent van het vruchtvlees dit bevat. Kleine kans dus, maar je zult maar net die ene avocado hebben die onder de 0,24 procent valt.

Lees ook: Wist jij dit al? Déze groente mag je nooit wassen voordat je het gaat bereiden!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: FDA, Metro UK | Beeld: Unsplash