40 min.
3 pers.

Heerlijk als AVG-tje!

Kipfilet is een van die voedingsmiddelen die bij ons bijna altijd wel in de koelkast staat. Niet zo gek, aangezien je kipfilet op tig manieren kunt bereiden. Onlangs vulden we ons stukje vlees met spinazie en roomkaas, iets wat we zeker nog vaker gaan doen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de roomkaas in een grote kom en voeg het knoflookpoeder toe.
  • Was en snijd de spinazie fijn en voeg toe aan de roomkaas. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Breng de kipfilets aan beide kanten op smaak met cayennepeper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zwarte peper en knoflookpoeder.
  • Maak aan de zijkant van de kipfilets inkepingen en vul de kipfilets met het roomkaasmengsel. Houd elke kipfilet bij elkaar door tandenstokers in de opengesneden zijkant te prikken.
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze gaar in zo’n 30 minuten.
  • Laat de kipfilet 5 minuten afkoelen en haal de tandenstokers uit de kipfilet voor het serveren.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Frisse kipsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Creative Moments Recipes | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 100 gram roomkaas
  • 2x snuf knoflookpoeder
  • 225 gram spinazie
  • 3 kipfilets
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper, naar smaak