Ingrediënten
  • 6 grote eieren, hardgekookt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel zachte roomboter
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • Halve theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 140 gram spinazie, geblancheerd en fijngesneden
  • 60 gram spekreepjes, gebakken
Christel
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 grote eieren, hardgekookt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel zachte roomboter
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • Halve theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • 140 gram spinazie, geblancheerd en fijngesneden
  • 60 gram spekreepjes, gebakken

Heerlijk als hapje

Gevulde eieren kun je op tig manieren maken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een klassieker te maken of je geeft wat variatie aan je gevulde eitje. Zo maakten we al eens gevulde eieren met tonijn, met jalapeño pepers en met pesto. Dit keer probeerden we een recept uit met spek en spinazie.

Ga jij dit een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Schep de eierdooiers uit het eiwit en doe de eierdooiers in een kom.
  • Voeg de mayonaise, roomboter, azijn, suiker, zout en peper toe aan de eierdooiers en prak dit met een vork tot een egaal geheel.
  • Roer daarna de spekreepjes en spinazie door het mengsel.
  • Doe het eiermengsel in een spuitzak en vul de eiwitten met het mengsel.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: gevulde eieren pastasalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laurice’s Kitchen | Beeld: Videostill