07 augustus 2019

De vlaai is bedoeld voor op de barbecue

‘De gangmaker op ieder feestje’, zo wordt-ie omschreven op de site van Multivlaai. Het gaat over de gehaktballen pindasausvlaai, die je sinds kort bij de taartenwinkel kunt bestellen. Het is een heerlijke hartige vlaai, aldus Multivlaai, die nog lekkerder wordt wanneer je hem even op de barbecue legt. Krijg je al trek in een puntje?

Wie moet deze vlaai proberen?

Gehaktballen pindasausvlaai

De vlaai is gebaseerd op een ‘typisch oer-hollandse lekkernij’, zo schrijft Multivlaai bij het product op de website. Volgens de bakker is het een heerlijke hartige vlaai, die nog lekkerder smaakt wanneer je hem verwarmt op de barbecue of in de oven. Hoe Multivlaai in hemelsnaam op het idee komt? Een woordvoerder vertelt aan Editie NL: ”We zien dat er meer belangstelling is voor hartige producten. Omdat we middenin het barbecueseizoen zitten, dachten we: waarom stoppen we geen gehaktballen met pindasaus in een vlaai?”

Knipoog

Sinds een paar dagen ligt de vlaai in de winkel en Multivlaai krijgt naar eigen zeggen heel veel leuke reacties op de nieuwe vondst. ”Online gaan de bestellingen heel goed. De vlaai staat inmiddels in de top 10”, vervolgt de woordvoerder. Ondanks het succes is de taart geen blijvertje. Multivlaai laat weten een paar keer per jaar iets geks te bedenken. ”Historisch gezien is de vlaai een zoete snack, maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende smaken. Deze vlaai is natuurlijk met een knipoog gemaakt en blijft een maand of twee in de schappen liggen.” Mocht je de gehaktballen pindasausvlaai willen proberen, wacht dan dus niet te lang!

Lees ook: Kaasliefhebbers opgelet: breng deze kaas onmiddellijk terug naar de winkel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Multivlaai