Ingrediënten
  • 24 eieren
  • 125 gram gekruimelde blauwe kaas
  • 110 gram gekruimelde bacon
  • 115 gram mayonaise
  • 1/2 theelepel hete saus
  • 1/2 theelepel witte azijn
  • Snufje zwarte peper
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
15 april 2019
45 min.
24 pers.

Heerlijk voor op de paastafel!

Wij zijn gek op gevulde eieren. Ze zijn een perfect borrelhapje: makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. En met de paasdagen in het vizier mag deze heerlijke delicatesse natuurlijk niet ontbreken! Deze gevulde eieren met blauwe kaas en bacon zijn de ideale twist op het origineel. Wedden dat ze de absolute kampioen worden op jouw paastafel?

Op de paastafel mogen eieren natuurlijk niet ontbreken!

Zo maak je de gevulde eieren:

  • Kook de eieren in 8 à 9 minuten gaar en laat ze even afkoelen.
  • Snijd de eieren in de lengte doormidden. Lepel de eierdooiers uit de helften en doe ze samen in een kommetje. Leg de eiwitten op een bord en zet hem in de koelkast om af te koelen.
  • Houd van de blauwe kaas en bacon allebei 1 eetlepel apart en voeg de rest toe aan de eierdooiers. Voeg hieraan ook de mayonaise, hete saus, azijn en peper toe. Roer alles goed door elkaar, totdat er een romig mengsel ontstaat. Als het mengsel nog te droog is, kun je nog wat extra mayonaise toevoegen.
  • Haal de eiwithelften uit de koelkast en vul de helften met het mengsel. Zet de gevulde eitjes daarna 30 minuten in de koelkast. Besprenkel de gevulde eieren  met de achtergehouden blauwe kaas en bacon en strooi er vervolgens nog wat peterselie over.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: eiersalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Housewife how-to’s | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 24 eieren
  • 125 gram gekruimelde blauwe kaas
  • 110 gram gekruimelde bacon
  • 115 gram mayonaise
  • 1/2 theelepel hete saus
  • 1/2 theelepel witte azijn
  • Snufje zwarte peper
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie