15 april 2019

De budgetketens zijn opvallend genoeg het duurst

Dirk is volgens consumentenprogramma Kassa de goedkoopste supermarkt van Nederland. Budgetketens Aldi en Lidl zijn opvallend genoeg het duurst. Dat meldt Kassa op basis van een eigen onderzoek. Het programma doet jaarlijks dezelfde boodschappen bij zes grote landelijke supermarktketens en vergelijkt deze op basis van prijs. 

Waar doe jij het liefst jouw boodschappen?

Kassa

Elk jaar test het consumentenprogramma Kassa de prijzen van zes landelijke supermarktketens. Bij elk filiaal schaft het programma 27 dezelfde, gangbare budgetproducten aan. Uit het onderzoek blijkt dat Dirk op dit moment de goedkoopste supermarkt van Nederland is. De tweede plaats wordt ingenomen door Jumbo en plaats drie en vier zijn vergeven aan Plus en Albert Heijn. Discounters Aldi en Lidl zijn gek genoeg het duurst.

Bijproducten

Volgens supermarktdeskundige Paul Moers kunnen Albert Heijn, Jumbo en Plus de prijzen voor deze budgetproducten laag houden, omdat dit voor hun bijproducten zijn. ”Stijgende loon- en vestigingskosten en de verhoogde BTW-tarieven rekenen Albert Heijn, Jumbo en Plus door in de rest van hun assortiment. Maar Aldi en Lidl kunnen dat niet doen, omdat ze een beperkter assortiment hebben”, aldus Moers. Volgens hem zijn Aldi en Lidl wel ‘de kampioen’ in het leveren van kwaliteit voor een lage prijs.

Lidl en Aldi

Lidl zegt dat de test een kwestie is van ‘appels met peren’ vergelijken. De klant zou geen eerlijk beeld geschetst krijgen. Ook Aldi betreurt het dat er ‘slechts naar de prijs’ wordt gekeken en niet naar kwaliteit.

Lees ook: Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Mora haalt Kipkorn uit de schappen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws| Beeld: DrBorka voor Wikimedia Commons