Ingrediënten
  • 150 gram schapenkaas of geitenkaas
  • 2 bosuitjes
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken, optioneel
  • 2x 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 150 gram spinazie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 500 gram champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
Christel
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram schapenkaas of geitenkaas
  • 2 bosuitjes
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken, optioneel
  • 2x 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 150 gram spinazie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 500 gram champignons
  • 3 eetlepels olijfolie

Een hemelse combinatie!

Geitenkaas of schapenkaas in combinatie met spinazie gaan hand in hand in vele gerechten. Denk aan broodjes, hartige taarten of zelfs pizza’s. Deze combinatie is ook heerlijk om de champignons mee te vullen. Zo maak je een heerlijk hapje voor bij de borrel dat ook nog eens gezond is!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en snipper de bosuitjes. Doe de kaas en bosuitjes in een kommetje en breng op smaak met wat zout, peper, paprikapoeder en chilivlokken.
  • Schenk er een eetlepel zonnebloemolie overheen en roer goed door.
  • Snijd de sjalot julienne.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de sjalot toe.
  • Doe na 1 minuut de spinazie in de pan en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes uit de champignons en hol de champignons eventueel verder uit.
  • Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de champignons.
  • Doe de champignons, met de vulling naar boven, in en ovenschaal en sprenkel de olijfolie eroverheen.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de champignons zo’n 12 tot 15 minuten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Broccoli-champignonsoep

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kitchen Stories | Beeld: Videostill