Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 125 gram champignons, fijngesneden
  • 175 gram broccoli, in roosjes
  • Zout, naar smaak
  • Witte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter volle mek
  • 120 milliliter water
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 30 gram cheddarkaas, geraspt
Christel
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 125 gram champignons, fijngesneden
  • 175 gram broccoli, in roosjes
  • Zout, naar smaak
  • Witte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel bloem
  • 240 milliliter volle mek
  • 120 milliliter water
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 30 gram cheddarkaas, geraspt

Deze soep is heerlijk romig!

Broccoli en champignons zijn als patat en mayo: een fantastische combinatie. Als we broccoli maken, serveren we daar vaak een romige champignonsaus bij om de groente wat meer sjeu te geven. Onlangs experimenteerden we een beetje met deze combinatie en maakten we deze heerlijke broccoli-champignonsoep.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verhit de boter in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en sauteer een halve minuut.
  • Doe de champignons en broccoli in de pan en sauteer een paar minuten op een laag vuur
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer 1 minuut.
  • Schenk de volle melk en het water in de pan en roer goed door om te voorkomen dat klontjes ontstaan
  • Doe de deksel op de pan en laat 2 minuten op een laag vuur staan.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer door. Doe de deksel opnieuw op de pan en laat weer 2 minuten staan.
  • Voeg de geraspte kaas toe en serveer de soep als de kaas volledig is gesmolten.
  • Eet smakelijk

Variatietip: maak de soep romiger door de helft van het water te vervangen door slagroom.

Lees ook: Knoflookkip met romige yoghurtsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Num Num Foods | Beeld: Videostill