Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 120 gram ricotta
  • 1 ei
  • Verse basilicumblaadjes
  • 1 citroen
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 300 milliliter marinarasaus
  • 225 gram mozzarella, in plakken
06 juni 2019
15 + 45 min.
4 - 6 pers.

Dit lekkere ovengerecht met aubergine is een feest op tafel!

Doordeweeks willen we vooral makkelijke en snelle gerechten op tafel zetten. Laat deze ovenschotel met gevulde aubergines daar nu het perfecte recept voor zijn! De aubergines worden gevuld met een heerlijke mix van ricotta. Door ze daarna nog even in de oven te doen met wat mozzarella maak je dit gerecht helemaal af!

Wanneer ga jij deze lekkere gevulde aubergines maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gevulde aubergines:

  • Verwarm de oven op 220 C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de aubergines in dikke plakken en leg deze op de bakplaat.
  • Bestrooi de aubergineplakken met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met wat olijfolie.
  • Bak de aubergines ± 13 á 15 minuten tot ze zacht zijn.
  • Meng ondertussen in een kom de ricotta met het ei, wat gesneden verse basilicum en een beetje geraspte schil van de citroen. Breng op smaak met wat peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng nogmaals door elkaar.
  • Haal de aubergines uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
  • Schenk een kwart van de marinarasaus in een diepe ovenschaal en verdeel over de bodem.
  • Schep één grote lepel ricottamix op de aubergineplak en rol deze op. Herhaal deze stap met de andere plakken.
  • Leg de zes opgerolde aubergines in de ovenschaal, op de marinarasaus.
  • Schenk de rest van de marinarasaus over de aubergines heen.
  • Leg op elke aubergine een dik plak mozzarella.
  • Zet de ovenschaal nogmaals in de oven voor ± 25 á 30 minuten.
  • Als de mozzarella gesmolten en goudbruin van kleur wordt, is het klaar.
  • Garneer de ovenschotel met nog wat fijngesneden verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructie:

Lees ook: Word een pro in de keuken met deze 6 ovenhacks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Seonkyoung Longest | Beeld: Videostill, YouTube

Ingrediënten
  • 2 grote aubergines
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • 120 gram ricotta
  • 1 ei
  • Verse basilicumblaadjes
  • 1 citroen
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 300 milliliter marinarasaus
  • 225 gram mozzarella, in plakken