Goddelijk: deze gevulde Italiaanse pistolets met kruidenboter moet je eens proberen

gevulde pistolets kruidenboter bolognesesaus

Een makkelijke én verrukkelijke lunch!

Deze heerlijke gevulde pistolets zien er niet alleen lekker uit, ze smaken ook nog eens verrukkelijk! Daarnaast zijn ze zo klaar, dus lang in de keuken staan om je lunch te bereiden is nergens voor nodig. Helemaal als je toevallig nog wat bolognesesaus van de vorige dag in de koelkast hebt staan. 

Zo maak je thuis je eigen Subwaybroodje met een verrassende twist!

Wat heb je nodig? (voor 4 pistolets)

  • 4 pistolets
  • 60 gram (ongezouten) boter
  • 2 knoflooktenen
  • verse peterselie
  • een snufje zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 milliliter tomatensaus
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • verse basilicumblaadjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Mix in een grote schaal de boter (op kamertemperatuur) met de knoflooktenen (geperst), verse peterselie (gesneden) en wat zout naar smaak.
  • Snijd de broodjes in de lengte en leg ze opengevouwen op een bakplaat. Besmeer de binnenzijde met de kruidenbotermix.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de pistolets ± 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Rul het rundergehakt en voeg later de tomatensaus toe.
  • Haal de pistolets uit de oven, beleg de binnenzijde met de bolognesesaus en bestrooi de bovenkant met wat geraspte mozzarella.
  • Zet de bakplaat opnieuw in de oven voor ± 7 minuten, totdat de mozzarella gesmolten is. Haal de pistolets uit de oven en garneer de bovenzijde met wat verse basilicumblaadjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Deze gegrilde pizza maak je direct op de barbecue, makkelijker kan niet!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill