40 min.
4 pers.

4 tips voor de beste geroosterde zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze poffen, bakken, koken, pureren of er zoete aardappelfrietjes van maken. De makkelijkste manier om ze klaar te maken, is door ze te roosteren in de oven. Met deze vier tips maak jij de geroosterde zoete aardappelen het lekkerst klaar. 

Tip 1: Rooster op een hoge temperatuur

Tenzij je een eeuwigheid (lees: uren) wil wachten tot je zoete aardappelen klaar zijn, kun je je oven maar beter op een lekker hoge temperatuur zetten. Verwarm je oven daarom voor op 220 graden. Hierdoor zijn je zoete aardappelen sneller klaar, en hebben ze de perfecte bite.

Tip 2: Maak er blokjes van

De snelste en meest makkelijke manier om zoete aardappel te roosteren, is door ze eerst in kleine blokjes te snijden.

Tip 3: Laat de schil zitten

Houd je van de knapperige schil om de zoete aardappel? Laat deze dan zitten. Ook krijg je hiermee wat extra voedingsstoffen en vezels binnen. Als je niet van de schil houdt, kun je die er natuurlijk altijd van af halen.

Tip 4: Wees niet bang voor kruiden

Last, but not least: vergeet niet om de zoete aardappelen te kruiden. Hier mag je volledig je eigen invulling aan geven. Komijn, chilipoeder, roosmarijn, tijm, oregano, noem het maar op. Vergeet alleen niet het allerbelangrijkste: zout en peper.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de blokjes zoete aardappel op een grote bakplaat en sprenkel hier wat olijfolie over. Kruid de blokjes met zout, peper en eventuele andere kruiden.
  • Rooster de zoete aardappelen tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten. Schep ze halverwege even om.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 450 gram zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • Zeezout en peper