In tien minuten zijn je oude broodjes weer als nieuw

In het weekend is het tijd voor lekkere broodjes van de bakker. Pistoletjes, Italiaanse bollen, meergranen broodjes, wij houden ervan. Helaas is ons oog soms groter dan de maag en blijven er wat harde broodjes over. Vaak worden die al snel zacht en taai. Maar met deze truc kun je ze prima de volgende dag nog oppeuzelen. 

In de oven

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een hete oven en water. Verwarm je oven voor op 200 graden. Maak ondertussen de broodjes nat onder de kraan. Zorg ervoor dat ze echt goed nat worden. Vervolgens leg je de broodjes op het rooster in de oven. Bak ze zo’n 8 tot 10 minuten. Let er tijdens het bakken op dat de broodjes niet te hard gaan en aanbranden. Na het bakken is de buitenkant weer heerlijk knapperig en de binnenkant lekker zacht. Als nieuw dus!

Stokbrood

Heb je nog stokbrood over? Deze hack werkt ook prima met een stokbrood. Wanneer je het stokbrood nat hebt gemaakt wikkel je deze in aluminiumfolie. Leg het brood vervolgens op het rooster in de oven en bak het zo’n 8 minuten. Haal na deze 8 minuten het folie eraf en bak het brood nog eens 3 minuten. Daarna kun je genieten van een heerlijk vers stokbrood.

Lees ook: Wat is het brooddieet precies en hoe werkt het?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookidee | Beeld: Unsplash