Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 6 grote sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook: 4 in dunne plakjes gesneden voor de saus, 1 fijngehakt ter garnering
  • Snufje zout en peper
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 12 plakjes ansjovis
  • 170 gram tomatenpasta
  • 285 gram pasta
  • 25 gram peterselie, fijngehakt
redacteur
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter olijfolie
  • 6 grote sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
  • 5 teentjes knoflook: 4 in dunne plakjes gesneden voor de saus, 1 fijngehakt ter garnering
  • Snufje zout en peper
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 12 plakjes ansjovis
  • 170 gram tomatenpasta
  • 285 gram pasta
  • 25 gram peterselie, fijngehakt

Heb jij al eens een pastasaus van gekarameliseerde sjalotjes gemaakt?

Pasta met een sausje van gekarameliseerde sjalotjes: wij hadden het tot voor kort nog nooit gegeten. Grote kans dat jij het ook nog nooit geprobeerd hebt. Breng daar dan snel verandering in, want het is echt de moeite waard! De gekarameliseerde uitjes geven de pasta een zoete, zachte smaak en de zoute ansjovis is een fijne tegenhanger. Hup, de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta met gekarameliseerde sjalotjes:

  • Zet een grote wokpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en roer regelmatig. Laat de sjalotjes glazig worden en karameliseren. Ze krijgen dan goudbruine randjes. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Voeg de rode pepervlokken en ansjovis toe en roer door. Laat 2 minuten meebakken.
  • Giet de tomatenpasta erbij en breng op smaak met zout en peper. Bak de pasta 2 minuten mee en roer continu, om te voorkomen dat hij aanbrandt. Haal de pan van het vuur en doe de helft van het tomaten-sjalotjesmengsel in een afsluitbaar bakje. Dit kun je in een andere gerecht verwerken. Laat de andere helft in de pan zitten.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet het water af, vang 1 kopje pastawater op. Doe de pasta en het kopje pastawater bij de tomatensaus. Breng aan de kook en laat de pasta de saus bijna helemaal opnemen, de saus die overblijft moet een beetje ‘plakkerig’ worden (3 tot 5 minuten).
  • Neem een kleine kom en combineer hierin de peterselie, knoflook en zout en peper.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de kruiden en wat rode pepervlokken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige pasta met spinazie en zongedroogde tomaten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NYT Cooking | Beeld: Videostill