Geen halfbevroren pizza meer

Er zijn genoeg redenen om een diepvriespizza in de oven te schuiven. Je hebt er gewoon zin in, je hebt vrienden over de vloer die een versnapering willen of je hebt simpelweg geen zin om te koken. Het gebeurt alleen vaker dan zelden dat het midden van de pizza nog koud is, terwijl de buitenkanten wel gaar zijn. Gelukkig valt dat te voorkomen.

Met deze twee tips voorkom je een half gebakken pizza.

Diepvriespizza ontdooien

Vaak halen we de diepvriespizza al uit de vriezer en verwarmen we daarna pas de oven. En dat is dan fout 1. De buitenkant van de pizza ontdooit dan al en de binnenkant blijft nog langer koud. Op het moment dat je de pizza in de oven schuift, moet de binnenkant nog verder ontdooien en wordt de buitenkant al gegaard. Geen wonder dat de binnenkant koud blijkt na de baktijd.

Snijden

Heb je de oven braaf voorverwarmd en sta je op het punt om de pizza in de oven te doen? Snijd de pizza dan vast in stukken. Op deze manier kan de warmte ook beter bij de uiteinden van de puntjes komen, waardoor het midden ook goed warm wordt. Bovendien kun je de pizza ook beter snijden als-ie nog koud is. Geen gesmolten kaas dat overal aan blijft plakken en geen pizzasaus dat opeens overal zit.

Lees ook: Dit is de beste manier om een pizza op te warmen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash