Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel baking soda
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/4 theelepel fijn zout
  • 175 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 200 milliliter zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 200 gram geraspte wortels
  • 100 gram walnoten, grof gesneden + extra voor decoratie
  • 75 gram gesuikerde gemberstukjes (bij notenwinkels verkrijgbaar) + extra voor decoratie
  • 100 gram ongezouten boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
90 min.
12 pers.

Het recept komt van tv-bakkoningin Nigella Lawson

We weten allemaal dat Britten gek zijn op carrot cake. Een bezoekje aan het Verenigd Koninkrijk is dan ook niet compleet zonder een puntje hiervan. Gek zijn we op het Engelse gebakje, maar we kunnen Engeland natuurlijk ook naar onze eigen keuken halen. Ben je toch bezig? Pas dan wat veranderingen toe en maak deze gember walnoten carrot cake van Nigella Lawson.

Als je vindt dat gember een wel erg sterke smaak heeft, kun je de hoeveelheid gember halveren.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en het gemberpoeder en zout in een kom en roer.
  • Doe de bruine suiker, eieren en zonnebloemolie in een andere kom en roer goed. Voeg daarna het bloemmengsel toe aan deze kom en roer opnieuw goed. Roer vervolgens ook de geraspte wortels door het mengsel.
  • Hak de gesuikerde gemberstukjes fijn en voeg dit toe aan je beslag, samen met de walnoten en roer opnieuw. Heb je liever geen gemberstukjes in je cake? Dan kun je dit ook vervangen door rozijnen. 
  • Vet een bakvorm in en schenk daarna het beslag in de vorm. Laat het even op het aanrecht stuiteren om luchtbellen te elimineren. Bak de cake 45 minuten in de oven en laat daarna afkoelen. Maak daarna glazuur.
  • Doe de boter en poedersuiker in een kom en klop de boter los. Voeg maizena toe om zo het glazuur dik te houden. Haal je versgeraspte gember tevoorschijn en knijp het vocht hieruit uit in de kom. Je hebt alleen het vocht nodig. Roer opnieuw en voeg daarna de roomkaas toe. En nogmaals: roeren maar.
  • Verdeel het glazuur over de taart. Verdeel daarna de extra walnoten over de bovenkant van de taart. Geniet ervan!

Lees ook: Mjammie: zo maak je gezonde carrot-cakemueslirepen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC, Nigella Lawson | Beeld: Videostill YouTube BBC

Ingrediënten
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel baking soda
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1/4 theelepel fijn zout
  • 175 gram bruine suiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 200 milliliter zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 200 gram geraspte wortels
  • 100 gram walnoten, grof gesneden + extra voor decoratie
  • 75 gram gesuikerde gemberstukjes (bij notenwinkels verkrijgbaar) + extra voor decoratie
  • 100 gram ongezouten boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel vers geraspte gember