Ingrediënten
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 grote wortel
  • 125 gram champignons
  • 2 uien
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 125 gram paneermeel
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 courgette
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • wat olijfolie om in te bakken
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gram (gepelde) tomaten in blik
  • 1 eetlepel olijfolie
Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 1 grote wortel
  • 125 gram champignons
  • 2 uien
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 125 gram paneermeel
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 courgette
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • wat olijfolie om in te bakken
  • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
  • 1 theelepel suiker
  • 400 gram (gepelde) tomaten in blik
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra gezond én superlekker

Deze heerlijke gehaktballetjes met extra groenten kun je eten als snack bij de borrel of verwerken in een overheerlijke pastasaus. Doordat er extra veel groenten in deze balletjes zitten zijn ze ook nog eens supergezond! Een echte win-win situatie dus.

Wanneer ga jij deze lekkere groente-gehaktballetjes maken?

  • Snijd de wortel, ui, champignons en courgetten in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een (braad)pan en fruit de ui. Voeg de geplette of geperste knoflooktenen toe en na ± 2 minuten de overige groenten.
  • Stoof de groenten beetgaar, breng op smaak met wat peper en zout en laat dit vervolgens afkoelen.
  • Meng de groenten met het gehakt, ei, Parmezaanse kaas en paneermeel. Mix alles goed door elkaar, totdat er een stevige structuur ontstaat. Voeg eventueel wat meer paneermeel toe als de gehaktmix niet stevig genoeg aanvoelt. Voeg tenslotte wat peper, zout en de Provençaalse kruiden naar smaak toe.
  • Rol de gehaktballetjes ter grootte van pingpong-balletjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak ze hierin bruin en gaar.
  • Maak ondertussen de saus door de ui te snipperen en de knoflookteen te persen.
  • Verhit een (saus)pan met olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de tomaten, de kruidentuil, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit ±20 minuten sudderen.
  • Voeg tenslotte de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en gaar deze nog ± 5 minuten met de saus mee.

Lees ook: Schokkend: allergie-informatie op etiketten blijken veel vaker niet te kloppen dan verwacht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle.be | Beeld: videostill