Ingrediënten
  • 240 milliliter ongezoete ananassap
  • 180 milliliter ketchup
  • 120 milliliter sojasaus
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet
  • 1 theelepel plantaardige olie, plus extra voor de grill
  • 1 ananas, in ringen gesneden
  • Dun gesneden bosuien, voor garnering
30 min + minimaal 2 uur wachttijd min.
4 pers.

Zomer op je bord 

Hou jij van ananas en kip? Dan vind je dit gerecht ongetwijfeld erg lekker. Misschien zou je de twee ingrediënten niet meteen bij elkaar bedenken, maar het blijkt een heerlijke combinatie te zijn. De ananasmarinade geeft je gegrilde kip een fijne tropische twist. Perfect voor de lente en zomer! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk: 

  • Meng de ananassap, ketchup, sojasaus, bruine suiker, knoflook en gember in een grote kom tot een geheel.
  • Doe de kip in een grote hersluitbare plastic zak en giet de ananasmarinade erbij. Laat de marinade minimaal 2 uur en maximaal een nacht in de koelkast intrekken.
  • Verwarm de grill. Doe een laagje olie op de roosters en grill de kip. Giet nog wat extra ananasmarinade over de kip, zodat de smaak er extra goed intrekt.  
  • Bak de kip tot deze aan beide kanten bruin en gaar is, ongeveer 8 minuten per kant.
  • Leg ook wat ananas op de grill. Strijk er wat olie overheen en bak tot ze aangebakken zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Garneer de kip en ananas met wat bosuien, en eventueel nog meer ananas, en serveer.
  • Eet smakelijk!

Variatietip: snijd de kip in plakjes en leg in een tortilla, samen met rode ui en sla. Zo maak je in een handomdraai een heerlijk zomerse wrap! 

Lees ook: Met dit trucje is je ananas sneller rijp

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish 

Ingrediënten
  • 240 milliliter ongezoete ananassap
  • 180 milliliter ketchup
  • 120 milliliter sojasaus
  • 90 gram bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gember, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet
  • 1 theelepel plantaardige olie, plus extra voor de grill
  • 1 ananas, in ringen gesneden
  • Dun gesneden bosuien, voor garnering