Christel
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram zelfrijdend bakmeel
  • 280 gram Griekse yoghurt
  • 1 à 2 eetlepels melk
  • 10 Oreo-koekjes
  • Poedersuiker, om te serveren
  • Chocoladesaus, om te serveren

Een heerlijke snack!

Amerikanen kwamen ooit met het overheerlijke Oreo-koekje op de proppen. En aangezien zij niet vies zijn van een snack uit de frituurpan, belandde ook de Oreo eens in het frituurvet. Het resultaat? Een overheerlijke snack. Gelukkig kun je deze traktatie ook net wat minder vet maken, door dit hapje in de airfryer klaar te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de airfryer voor op 200 ºC.
  • Doe zelfrijzend bakmeel en yoghurt in een kom en meng tot een geheel. Voeg eventueel nog wat melk toe om het deeg wat dunner te maken.
  • Maak je handen nat en maak 10 bolletjes uit het deeg. Druk in elk bolletje 1 Oreo en bedek de Oreo helemaal met het deeg.
  • Doe wat bakpapier op de bodem van je airfryer en leg hier zo’n 5 Oreo’s op. Let op dat de Oreo’s elkaar niet aanraken.
  • Bak de koekjes 5 minuten. Draai de Oreo’s vervolgens om en bak nog 3 minuten. Herhaal met de overige Oreo’s.
  • Serveer de Oreo’s met poedersuiker en chocoladesaus. Geniet ervan!

Ook lekker: smeuïge chocoladetaartjes met Oreo-bodem en frambozen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nicko’s Kitchen | Beeld: Videostill